Manisa'da Bugün

MANİSA’DA SOSYAL GÜVENLİK KONFERANSI

GÜNDEM

SGK Genel Müdürü Cevdet Ceylan’ın katılımıyla Manisa Anemon Otelde düzenlenen konferansta konuşan SGK İl Müdürü Murat Saygı, “Sağlık sigortası kapsamındaki kişiler de dahil Manisa nüfusumuzun %99’unun sosyal güvenlik kapsamında olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

 Manisa SGK İl Müdürlüğü, Manisa Anemon Otelde Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları Konferansı düzenledi. SGK Genel Müdürü Cevdet Ceylan’ın katılımıyla gerçekleşen konferansa Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, SGK Rehberlik ve Teftiş Başkanı Dr. Sıddık Topaloğlu, Prof. Dr. Mustafa Güneş, bazı sivil toplum kuruluş başkanları ve kamu kurumlarının müdürleri, müşavirler ile çok sayıda esnaf katıldı. Manisa il nüfusunun 1.340.000 kişi olduğunu söyleyen SGK Manisa İl Müdürü Murat Saygı, “Manisa’da toplam aktif çalışan kişi sayısı 331 bin, aylık alan kişi sayısı 202 bin, bakmakla yükümlü tutulanların sayısı 612 bin kişidir. Toplam işyeri sayımız ise 24 bindir. Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki kişiler de dahil edildiğinde Manisa nüfusumuzun %99’unun sosyal güvenlik kapsamında olduğunu söyleyebiliriz. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaş odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde sunduğu hizmet kalitesini hayata geçirdiği yeniliklerle her geçen gün arttırmaktadır. Daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek adına tüm sosyal tarafların çıkarlarını gözetmekte hem sigortalılarımızı, hem işverenlerimizi hem de devleti bir bütün olarak ele almaktadır. Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak bizler de kuruluşumuzdan bu yana vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek adına büyük çabalar sarf etmekteyiz. Tüm çalışanlarımızla birlikte vatandaşını hor gören değil onlara hizmet etmek için var olduğunu bilen bir anlayışla görev yapmakta ve daima çözüm odaklı bir tutum sergilemekteyiz. Bugüne kadar iş ve işlemleri kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla birçok proje tamamladık. Tevkifat Listelerinin Bilgi İşlem Sistemine Yüklenmesi Projesi ile tarımla uğraşan kişilerden bundan önceki yıllarda kesilen Bağ-Kur primleri elektronik ortama yüklenmiştir. Toplam 27000 liste ve yaklaşık 2.300.000 kişi kaydı sisteme yüklenmiştir. Tüm sorgulamalar artık anında sistem üzerinden yapılabilmektedir. Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı ile ortaklaşa geliştirdiğimiz Beyaz Zarf Projesi ile Müdürlüğümüzde ve bağlı sosyal güvenlik merkezlerimizde bulunan tüm 4-b dosyaları taranarak emekliliği hak eden kişiler tespit edilmiş ve kendilerine 6 ay öncesinden Beyaz Zarf gönderilerek bilgilendirilmeleri yapılmıştır. KAMAG ve Kurumsal MBA Yüksek Lisans Projesi, Gediz Üniversitesi ile ortaklaşa olarak Kamu Kurumlarında Performansı Ölçme ve Değerlendirme projesi geliştirilmiştir. Bu projemizi TÜBİTAK’a sunulmuş ve 2013 yılı çalışma planına alınmıştır. Kurumumuza kanunlarla verilen görevlerden bir tanesi de hizmet sunduğumuz gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmaktır” dedi.

 

“Herkesin tek bir muhatabı oldu”

Bir şeyin reform olarak kabul edilebilmesi için öncesi ile sonrası arasında olumlu bir değişimi yaratmış olması gerektiğini söyleyen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, “Bu ölçüyü aldığımızda herhalde en anlamlı en başarılı reformlardan birisi sosyal güvenlik reformudur. Çünkü devletimizin en öncelikli konularından biridir. Öncelikli olması dışında bu konuda sürekli sorunlar yaşanıyordu. İnsanlar çeşitli şekillerle sıkıntı çekip mutsuz oluyordu. Bir diğer önemi ise toplumun tamamını ilgilendiren bir konu olmasıdır. Bu reform neyi getirdi, bunu herkes kendi yaşamında gözlemliyordur. Çoklu yapıdan tekli yapıya geçişi sağladı çoklu yapının getirdiği adaletsizlikler ve eşitsizlikler vardı. Şimdi herkes tek bir kuruma ve aynı statüde bir şekilde tabi duruma geldi. Bürokrasiyi azaltmış oldu. Yapının karmakarışık olmasının getirdiği sıkıntıları azaltmış oldu. Şuanda herkesin tek bir muhatabı oldu. İnsanlar arasında farklı hak ve mükellefiyetler vardı. Bu sorunda ortadan kalkmış oldu. Eskiden sadece il merkezlerinde sadece bu hizmetler sağlanıyordu. Ama şu anda Manisa’da 12 ilçede bu hizmetler yürütülebiliyor. Vatandaşın ayağına hizmet gitmiş olup süreçte hızlanmış oldu” dedi. Yapılan konuşmaların SGK Genel Müdürü Cevdet Ceylan, emeklilik yaşını, reform sürecini, reform öncesi ve sonrasını, önemli projeler ve ileriye dönük hedeflerini içeren Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili istatistiki bilgileri içeren sunum gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.