Manisa'da Bugün

MECLİSE TALEPLERİNİ FAXLA BİLDİRECEKLER

GÜNDEM

KESK Manisa Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB Manisa, Manisa Tabip Odası ve SES 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil olması için TBMM’yi fax yağmuruna tutacak.

 Kadın milletvekillerinin bu taleplerini mecliste gündemleştirmelerini istediklerini söyleyen SES Manisa Şube Kadın Sekreteri Ayça Ramazan, “Biz kadınlar yüzyıllara dayanan ezilmenin, baskının, sömürünün son bulması için mücadele ediyoruz. Katliamların, kadın cinayetlerinin önlenmesi ve erkek şiddetinin son bulması için örgütleniyor sokaklara çıkıyoruz. 8 Mart dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sorunlara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve sömürüye karşı bir araya geldikleri gündür. Aralarında Çin, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan’ın da bulunduğu pek çok ülkede 8 Mart ülkenin genel tatil günlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Bugün TBMM’de bulunan kadın milletvekillerine faks çekerek, 8 Mart’ın ülkemizde de resmi tatil ilan edilmesi için çağrıda bulunacağız. Kadın milletvekillerinin taleplerimizi mecliste gündemleştirmelerini istiyoruz” dedi.

 Yeni bakanlık talebi

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kaldırılarak Kadın ve Eşitlik Bakanlığı’nın kurulmasını istediklerini açıklayan Ramazan şöyle devam etti; “ Kadını eğitimden, yaşamdan koparan, çocuk gelinleri meşrulaştıran, çağdışı gerici yaklaşımın son örneği 4+4+4 eğitim düzeninin kaldırılmasını, kadın istihdamında tek seçenekmiş gibi görünen esnek-güvencesiz-kayıt dışı ve taşeron çalıştırmaya son verilmesini, militarizmin ve savaşın en çok kadınları etkilediği bilinci ile barışın bir an önce demokratik yollarla sağlanmasını istiyoruz. Başta cinsiyet ayrımcılığı olmak üzere her türlü sömürü ve ayrımcılığa son verecek eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa hazırlanmasını, şiddete uğrayan kadınların korunmasını ve kadın cinayetlerinin engellenmesini, eşitlik ve özgürlük talebi ile mücadele yürüten kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklamaların son bulmasını istiyoruz. İşyerinde, sokakta, evde kadına yönelik taciz, tecavüz ve mobbingin son bulması için düzenleme yapılmasını, kadından yana imza atılan uluslararası sözleşmelerin uygulanmasını istiyoruz. Bütün bu taleplerimizi bu hafta boyunca gündemde tutmak üzere çeşitli etkinliklerle destekleyecek, 8 Mart’ta da alanlarda olacağız. Manisa’da bulunan tüm kadınları kendi bedenlerine ve kendi sorunlarına sahip çıkmaya ve bu uğurda mücadele etmeye çağırıyoruz”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.