Manisa'da Bugün

MECLİSTEKİ KAVGAYA AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

GÜNDEM

AK Parti İl Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Zülfikar Gürcan, olaylı geçen Büyükşehir Meclisi ile ilgili Başkan Cengiz Ergün’ü suçladı.


AK Parti İl Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Zülfikar Gürcan, olaylı geçen Büyükşehir Meclisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zülfikar Gürcan, meclis başkanı Cengiz Ergün’ü ortamı germekle suçladı. 
Zülfikar Gürcan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün mecliste güvenlik zafiyeti var diye meclise girmedi. Bizler de CHP ve MHP’li meclis üyeleri ile birlikte sayın Ergün’ü beklemeye başladık. Tam 2 saat başkan Ergün’ün salona girmesini bekledik. Ama Cengiz Ergün bu konuda diretince bizler de kanunun bize verdiği yetki gereğince toplantıyı başlatmayı kendisine beyan ettik. Ben meclis 1. Başkan vekiliyim. Meclis başkanının olmadığı vakitlerde meclise başkanlık etme yetkim var. Bu konu ilgili kanunun 9. Maddesinde yer almaktadır. Ben meclisi başlatmak için kürsüye gittiğimde MHP’li üyeler ve partizanlar kürsüyü işgal ederek bizlere saldırmışlardır” dedi. 
“Bize meclis başkanvekilliği yapma görevine izin vermediler” diyen Gürcan, “Güvenlik nedeniyle meclise girmeyen meclis başkanı halktan kaçmıştır. Burada bir provokasyon varsa onu da MHP’liler yapmıştır. Kendileri suçüstü yakalanmışlardır” diye konuştu. 
Gürcan, Cengiz Ergün’ün hukuku kendisine göre işlediğini ifade ederek Cengiz Ergün’ün aynı zamanda bir suç işlediğini ileri sürdü. 
Gürcan, Perşembe gününe ertelenen Mart ayı meclisinde vatandaşların içeri alınmyacağı yönündeki açıklamalara da “Halkın içeri alınıp alınmamasını Cengiz Ergün tek başına karar veremez. Bu mecliste karar alınarak verilir” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.