Manisa'da Bugün

MISIR’DA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

GÜNDEM

Mısır'da, ordu güçlerinin demokrasi yanlılarına açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenler için Salihli'de Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 Karaman Camisi’nde öğle namazının ardından bir araya gelen platform üyeleri ve vatandaşlar, imam-hatip Mehmet Zengin tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazın ardından Mısır halkı için dua etti. Namaz sonrası konuşan İmam, Zengin, “İslam fıkhına göre şarkta bir Müslümana eziyet edilse, namusuna helal gelse garptakini Cenab-ı Allah sorumlu tutar. Biz normalde Şam’da, Bağdat’ta, Mısır’da ve diğer İslam beldelerindeki Müslümanların sıkıntılarına düşünce olarak kalben ortağız” dedi.
Ardından bir süre slogan atan grup adına konuşan Platform Sözcüsü Özgür Bilinci, Mısır halkına karşı yapılan katliamı kınadıklarını söyledi. Direnen Mısır halkının yanında olduklarını ifade eden Bilinci, şöyle konuştu: “Bu Mübarek Ramazan ayını müşahede ettiğimiz şu günlerde Mısır’da ne yazık ki başta Siyonist İsrail olmak üzere küresel işbirlikçileri askeri darbe yaparak İslam coğrafyasını hüzne boğmuşlardır. Cuma günü Müslümanlara yapılan silahlı saldırılar sonucunda ise onlarca kardeşimiz şehit edilmiş, binlerce kardeşimiz ise yaralanmıştır. Darbe ortamı tüm sıcaklığını korurken Batı, ikiyüzlülüğünü sürdürmeye devam etmektedir. Bugün Mursi’yi yalnız bırakmak demek İslam düşmanlığını onaylamak demektir. Bugün Mursi’yi yalnız bırakmak demek Kudüs’ü ve Kahire’yi ABD, İsrail ve yandaşlarına teslim etmek demektir, Mısır’ı firavunun uşaklarına teslim etmek demektir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.