Manisa'da Bugün

MUSTAFA ALTINSOY ÖĞRETMENLER ŞAMAR OĞLANINA DÖNDÜ

GÜNDEM

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 13 Aralık’ta yapılan kongrede güven tazeleyen Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ı ziyaret etti.

 İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 13 Aralık’ta yapılan kongrede güven tazeleyen Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ı ziyaret etti. Aytaç ve yönetimine başarılar dileyen Altınsoy, Manisa’da herkesin öğretmenleri şikâyet ettiğini, öğretmenlerin şamar oğlanına döndüğünü söyledi.

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç, yeni yılın ilk ziyaretinde İl Milli eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’u ağırladı. 13 Aralık’ta yapılan olağan kongrede tekrar başkanlığa seçilen Ertuğrul Aytaç ve yönetimini tebrik eden Mustafa Altınsoy, Manisa yerel basınının son derece güçlü olduğunu ifade etti.

HERKES EĞİTİMCİ OLMUŞ

Ardından Müdürlük çalışmalarını değerlendiren Altınsoy, 4+4+4 eğitim sisteminde uyum sürecini atlattıklarını ve sistemi oturduklarını dile getirdi.

Son dönemde artan öğretmene şiddet olaylarını da değerlendiren Mustafa Altınsoy, öğretmenlerin şamar oğlanına döndüğünü söyledi.

Manisa’da velilerin en ufak bir sorunda hemen öğretmeni şikayet ettiklerini kaydeden Mustafa Altınsoy; “Herkes öğretmenleri şikayet eder oldu. Eğitim, herkesin üzerinde uzman olduğu bir konuymuş gibi, veliler gelip öğretmenleri şikayet ediyor. Bununla birlikte öğretmenlerin nasıl davranması gerektiğini, nasıl eğitim vermesi gerektiğini anlatıyorlar” dedi.

ÖĞRETMENE SAYGI DÜŞTÜ

Öğretmen-öğrenci ilişkisi ve veliler arasında saygının bu kadar düşmemesi gerektiğinin altını çizen Altınsoy; “Öğrenciler ve veliler öğretmenlere eskisi kadar saygı duymuyor. Öğrencileri özgüveni arttı ama bu özgüven saygısızlık anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

Veziroğlu Köyü’nde kurulması planlanan eğitim kampusu konusunda da açıklamalar yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, kampusta 10 bin öğrencinin tam gün düzeniyle eğitim göreceğini, çalışmaları bu kapasiteye göre sürdürdüklerini kaydetti.

ORTA ÖĞRETİMLER VEZİROĞLU’NA

Manisa merkezde 45 kişilik sınıflarda eğitim veren ilkokulların olduğunu hatırlatan Altınsoy; “İl geneline baktığımız zaman sınıf ortalamamız 24 öğrenci ile Bakanlığın belirlediği seviyeyi yakalamış durumda ancak merkezde durum tam tersi. Özellikle ilkokullarda sıkıntı çekiyoruz. Orta öğretim kurumlarının Vezioğlu’nda yapılacak kampuse taşınmasıyla bu sorun çözülür. Merkezdeki orta okullarını ilkokula çevirerek sınıf ortalamalarını hedeflenen sayıya düşürürüz. Ancak bu uzun vadeli bir proje olacak. 2 yıl ila 5 yıl arasında bitmesini planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.