Manisa'da Bugün

ÖZGÜR ÖZEL"SÖZDE ORTAK AKIL TOPLANTISI" KATILMIYORUM

GÜNDEM

Özgür Özel Manisa için Ortak Akıl Toplantı'sını eleştirerek katılmayacağını açıkladı.

Özgür Özel şu açıklamalarda bulundu; 
Bir kez daha Manisa İçin Ortak Akıl Toplantılarına neden katılmadığımızı ve bu toplantıların aslında ‘sözde ortak akıl’ toplantıları olduğunu belirtmek ve Manisa kamuoyunda da bu toplantılara katılımımızla ilgili tarafıma çokça soru gelmesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gerekliliği hasıl olmuştur.
Özellikle son iki senedir hassasiyetimizi defalarca dile getirmiş olmamıza ve her defasında bu platformun davetinden içeriğine kadar ortak aklı benimsemediğini, yöntemin ve anlayışın yanlış olduğunu dile getirmemize rağmen, bu sene de aynı anlayışın devam ettiğini üzülerek gördük. Toplantıların öncesinde Manisa’nın bütün milletvekillerinin bir araya gelmesinin uygun olacağını, toplantının tarihinin, gündeminin ve davetlilerinin birlikte ve bir ortak akıl anlayışı ile belirlenmesinin yerinde olacağını tüm iyi niyetimizle defalarca söylemiş olmamıza rağmen, Manisa İçin Ortak Akıl Plaftormu son iki senedir aynı anlayış ile hayata geçirilmekte ve bu platformda Sayın Tanrıverdi’nin “ben yaptım oldu” mantığı aynen devam ettirilmektedir.

Geçen sene özellikle, bu toplantılara davetlerin Platform ya da tüm Manisa Milletvekilleri adına bir ortak çağrı ile yapılması durumunda katılabileceğimi ve bu toplantılara davetin “çağıralım ama gelmesinler” mantığı ile yapılırsa, toplantılara hiçbir zaman katılmayacağımı belirtmiştim. Ancak bu sene de bu yapıcı eleştirilerimin dikkate alınmadığını gördüm. Bu nedenle ve daha önce de defalarca işaret etiğim eksikliklerin de son davetiyede sürüyor olması nedeniyle bu toplantılara katılmamın mümkün olmadığını belirtmek isterim. Çünkü bugüne kadar gerçekleşen hiçbir toplantıda bu hassasiyetlerimiz gözetilmedi. Bizler de bu toplantıya bahsettiğimiz gerekçelerle ve toplantının ‘sözde ortak akıl toplantısı’ olarak kalması nedeniyle bugüne kadar katılmadık. Bu kararımızın üzerinden geçen zaman zarfında da üslupta ve anlayışta herhangi bir şeyin değişmediğini bir kez daha gördük.

Bizler Manisa’mız için yapılacak böyle bir toplantıda, eşit statüde ve eşit oyla seçilen bütün milletvekillerinin temsilini ve bu platformda gerçekten “ortak aklın” aranmasını önemsiyoruz. Gerçekten ortak aklın arandığı her plaftorma da eşlik ediyor, katılımcı ve çok sesli demokrasinin öneminden her platformda bahsediyoruz. Ancak bilinmelidir ki; birilerinin kendisine şov arenası olarak kullandığı bu toplantıların gerçek demokrasi ile, ortak akıl ile yakından uzaktan ilgisi yoktur ve bu platformun sadece adında ‘ortak’ kelimesi geçmekte, aklı ise tek kişinin ‘ben bilirimci’ anlayışı ile yönetilmektedir. 

 Işte bizler, bu toplantılarda ve son zamanlarda hemen her alanda iyiden iyiye rengini belli eden bu tek sesli ve tek renkli AKP anlayışına bir kez daha itiraz ediyor ve bu ‘bir tek ben bilirimci’ zihniyete önümüzdeki seçim sandığında toplumumuzun gereken cevabı vereceğini de çok iyi biliyoruz." dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.