Manisa'da Bugün

Salihli'yi Sel Vurdu!

GÜNDEM

Manisa’nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte aniden bastıran yağmur ve dolu, su baskınlarına neden oldu. Fırtına nedeniyle onlarca ağaç devrilirken, bir caminin minaresi uçtu.

 Manisa’nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinde fırtınayla birlikte aniden bastıran yağmur ve dolu, su baskınlarına neden oldu. Fırtına nedeniyle onlarca ağaç devrilirken, bir caminin minaresi uçtu.

Salihli ilçesinde akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağmur, ilçeyi harabeye çevirdi. Dolu ve sağanak yağmur şeklinde başlayan yağışa fırtına da eklenince Salihli’de onlarca ağaç devrildi, yollar trafiğe kapandı.

ANA CADDELER FELÇ OLDU

Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış sonucu Salihli’nin ana caddeleri ve sokaklar göle döndü. Su birikintileri dolayısıyla onlarca araç yolda mahsur kalırken, fırtına nedeniyle de birçok bölgede ağaç devrilmesi sonucu yollar trafiğe kapandı. Salihli Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, tüm uğraşlara rağmen su baskınları ihbarlarına yetişemedi.

KÖYLERDE ŞİDDETLİ DOLU

Şehir merkezinde sağanak ve dolu şeklinde görülen yağışlar, ilçeye bağlı yakın köylerde de etkili oldu. Salihli’nin bir çok köyünde şiddetli dolu yağışı ihbarları yapılırken ürünlerde ciddi oranda hasarlar olduğu belirtildi.

KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Öte yandan, Salihli’ye bağlı Kabazlı Köyü yolunda ağaçların devrilmesi nedeniyle köyle ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi. Yetkililer köy yolunu trafiğe yeniden açabilmek için çalışma başlattı.

YILDIRIM DÜŞTÜ, ORMAN YANGINI ÇIKTI

Şiddetli yağış öncesi çıkan fırtına nedeniyle Salihli’nin Razı Mahallesi mevkiinde bulunan ormanlık alana yıldırım düştü. Yıldırım dolayısıyla bölgede çıkan orman yangınına önce mahalle sakinleri daha sonra ise Salihli Belediyesi ve Orman İşletme Şefliğine bağlı araçlarla müdahale edildi. Yangın büyümeden söndürülürken bölgede soğutma çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

CAMİNİN MİNARESİ UÇTU

Şiddetli fırtına Salihli’de birçok ev ve işyerinin çatısını uçururken, Aksoy Mahallesi’nde bulunan Yerliler Camii’nin minaresi uçtu. Şans eseri olayda ölen yada yaralanan olmazken, ekipler minarenin parçalarını kaldırarak olay yerinde güvenlik önlemi aldı.

Kaynak:tavsancali.net

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.