Manisa'da Bugün

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI VALİ ABDURRAHMAN SAVAŞ BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

GÜNDEM

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ Vali Abdurrahman Savaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ Vali Abdurrahman Savaş Başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Savaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Yolcu, Seçim Müdürü Halit Çiçek ile Siyasi Partilerin İl Başkanları ve temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, 30 Mart günü yapılacak olan seçimin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek, “Yerleşik bir demokratik kültüre sahip Türk milletinin bundan önceki tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de aynı olgunlukla, başarıyla tamamlayacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Vali Savaş, “Toplantıda seçim sürecine yapabileceğimiz katkıları hep birlikte değerlendirme, fikir alış verişinde bulunma, seçim öncesi süreçte hangi ilkeler çerçevesinde hareket etmemiz gerektiğini gerek yasal mevzuat çerçevesinde gerekse sizlerin ortak anlayışını bir noktaya getirmek suretiyle değerlendirme imkanı bulacağız” diye konuştu.

Seçimlerin, hem vatandaşın seçme hakkı hem de adayların seçilme hakkını özgürlüğünü içeren ve demokrasinin temel prensibini gerçekleştirmek için yapılan organizasyonlar olduğunu belirten Vali Savaş, “Burada kamu kurumları bu sürece tarafsızlık ilkesi ile yaklaşarak seçim ortamının en iyi şekilde geçmesini sağlamalıdır. Bunun yanında, özellikle seçimin güvenli ve bu hakların en iyi şekilde teessür etmesini sağlayacak önlemleri alarak yapılması temel yükümlülüğü var” dedi.

Seçim günü verilmiş oyların en güvenli şekilde seçim kurullarına ulaştırılmasının da önemli olduğunu vurgulayan Vali Savaş, bu süreç içerisinde yapılacak bütün çalışmaların siyasi partilerle işbirliği içerisinde planlanıp yürütüleceğini söyledi.

Vali Savaş’ın konuşmasından sonra Manisa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Mustafa Karacan 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, seçime katılacak partiler, seçim yasakları vb. konularda bir sunum yaptı.

Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması için siyasi parti temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunuldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.