Manisa'da Bugün

Tesisler UEFA standartlarına kavuştu

GÜNDEM

MANİSA Belediyespor’un Uncubozköy’de bulunan Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde, yapıldığı günden bu yana ilk kez gerçekleşen zemin düzenleme çalışması sonuçlandı. Yapımı sırasında drenajına inilmediği için yağışlı havalarda bozulan zeminde drenaj çalışması yapıldı, ardından çimleri serildi. Yapılan düzenlemeyle Manisa, yeni bir UEFA standardında tesise kavuştu

 Uncubozköy Halil Onultmak Spor Tesisleri’ndeki çimlendirme çalışmalarını Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Park-Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır, Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün ve Uncubozköy Mahallesi Muhtarı Şevket Gülseven birlikte inceledi. Başkan Ergün, tesisleri gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manisa Belediyesi olarak, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde çalışma başlattıklarını belirten Park-Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır, “Bu tesiste öncelikle altyapı ve drenaj çalışmaları halloldu. Daha sonra çim yenileme çalışmasına başladık. Çim, özel Bermuda cinsi, yalnızca spor sahalarında kullanılan bir çim. İşçiliği de zaman kazandıracak, kısa sürede montajı biten özellikte. Manisa’mıza ve çocuklarımıza hayırlı olsun” dedi.

Bu saha tüm Manisalıların

Tesisin yapıldığı ilk günden itibaren sorunlu olduğunu göreve geldiklerinde fark ettiklerini ifade eden Manisa Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Ergün ise, “Hem sezon içerisinde yaptığımız maçlarda, hem de antrenmanlarımızda sahanın yetersiz olduğunu fark etmiştik. Çeşitli sıkıntılar vardı, drenaj problemleri vardı. Bu doğrultuda Sayın Başkanımızın da talimatlarıyla, Halil Onultmak Tesisleri’nde yeni bir drenaj sistemi kurulmasına karar verildikten sonra, drenaj sistemi yenilendi. Çok özel çim getirdik buraya. Çimler de serildikten sonra sahamız artık UEFA standartlarında bir saha özelliğine kavuştu. Bugün Manisa Belediyespor’un altyapısında ve yaz okullarında 700 kadar futbol branşında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize en iyi hizmeti vermek doğrultusunda, sahamızı UEFA standartlarına getirmek zorundaydık. Çünkü bizler çocukların, gençlerin ne kadar sporun içinde olurlarsa, kötü alışkanlıklardan o kadar uzak olacaklarını, disiplin kazanacaklarını düşündüğümüz için bu sahayı tekrar en baştan yaptık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu saha tüm Manisalıların. Uzun yıllar boyunca yararlanacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Sulama sistemi de yenilendi

Drenajının yenilenmesi ve çimlerinin düzenlenmesi ile birlikte modern bir görünüme kavuşan Halil Onultmak Spor Tesisleri’nde, sulama sistemi de yenilendi. Profesyonel futbol sahalarında kullanılan sulama sistemiyle birlikte, düzenlenen sahanın korunmasının da bu sayede gerçekleşeceği belirtildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.