Manisa'da Bugün

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜ UNUTMADILAR!

GÜNDEM

Turancı Hareket Platformu Manisa Şubesi üyeleri, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Ulupark’ta toplanarak basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklama yapan platform temsilcisi Özlenen Miraç, asırlardır Türk miletine işkence yapıldığını belirtti. 

Haber: Mert Demir 
3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Manisa’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Turancı Hareket Platformu Manisa Şubesi üyeleri, Ulupark’ta bir araya gelerek Türklerin günün kutladı.
Platform adına açıklama yapan Başkan Özlenen Miraç, “Türkün son başbuğunun vefatından sonra gelen İnönü hükümeti Türklük bilincini giderek terk etmiş, Türk ihtilalinin ilerini silme gayesi içerindeydi. Yine buğun gibi Türk olmanın ve Türk yaşamanın alenen suç sayıldığı günlerde yol başçımız atsız bu duruma başkaldırışını 2 mektupla dönemin başbakanına uyarıda bulunmuştur. Bu başkaldırının sonucu yol başçımız Atsız ve arkadaşlarına dava açılmış, tutuklanmış ve çeşitli işkencelere maruz kalmışlardır.” dedi.

HEYECAN DEVAM EDİYOR


Turancı Hareket Platformu Manisa Şube Başkanı Özlenen Miraç son olarak şöyle konuştu,”3 Mayıs 1944 günü duruşmaya alınmayan birkaç bin türkü gencin başlattığı bu kutlu nümayiş. Bu gün de aynı heyecan ile devam ediyor ve Devam edecektir. Atsız o gün için şunları söylemiştir:
Türkçülükte ilk hareketi 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara’daki birkaç bin meçhul Türk genci yaptı. Bu bakımdan Türkçülük tarihinde onların hususi bir şerefi vardır. Bundan sonra 3 Mayıs Türkçülerin günüdür. Ona bir bayram diyemeyeceğiz. Çünkü yıllarla süren büyük ıstırabımız o gün başlamıştır. Bugün dinmeyen ıstırabımız dünyadaki bütün esir Türk yurtlarına Türklük ve Türkçülük için mücadele verenlere umut olsun” diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup İstiklal Marşı okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar (1)

ülkücü gençlik 8 Yıl Önce

Ülkücüler her yerde.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.