Manisa'da Bugün

VALİ ABDURRAHMAN SAVAŞ 250-300 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

GÜNDEM

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Yangın bölgesi civarında 3 köyümüz vardı. Bu köyleri etkileme ihtimaline karşılık tahliye için bütün tedbirleri aldık" dedi.

 Vali Abdurrahman Savaş, Manisa - İzmir Karayolu üzerinde bulunan Sabuncubeli Karakoca mevkiinde çıkan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Savaş'a burada, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın eşlik etti. Vali Savaş, incelemeleri esnasına yangın bölgesinde bulunan köy sakinleri ve yanındakilerden bilgi aldı. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Vali Savaş, hava sıcaklıklarındaki ani değişimin meydana getirdiği şiddetli lodostan kaynaklanan bir yangın olduğunu belirterek, "Bunu meteoroloji daha önceden risk olarak duyurmuştu. Bizim mıntıkamızda meydana geldi. Saat 14.00 civarında başladı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Sabuncubeli'nin doğu tarafından batı tarafına atlayarak ani bir yayılma gösterdi. Bu tür fırtınalı ortamlarda en büyük risk yayılmanın yanında müdahale imkanlarının çok güç olması. Burada malesef yaşadık. İlk başlarda havadan müdahale imkanı bulamadık. Yer ekipleri de rüzgar nedeniyle ani yayılmaya karşı bir anda etkin müdahale imkanı bulamadılar. Bir kaç saat içerisinde rüzgarın da dinmesiyle çevre illerden gelen seferberlik ruhuyla, 44 ekiple olaya müdahale edilmiş oldu" dedi.

"KONTROL ALTINA ALINDIĞINI SÖYLEMEK ZOR"
Yangının ilk çıktığı saatlerden itibaren müdahale edildiğini belirten Vali Savaş, "Şu an bütün güzergahlardan 44 ekibimiz, 4 helikopter, 1 uçak ile müdahale devam ediyor. Şu an itibariyle bütün noktalardan müdahale şansına sahibiz ancak kontrol altına alındığını söylemek için biraz erken onun için arkadaşlarımız müdahale ediyorlar. Yayılma riski taşıyan bölgelere de ekiplerimiz müdahale ediyor" dedi.

"250-300 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ"
Yangının etkili olduğunu alanı kesin olarak belirleyemediklerini dile getiren Vali Savaş, "Orman Bölge Müdürümüzden aldığım bilgilere göre yaklaşık 250-300 hektarlık alan zarar gördü. Diliyoruz bununla atlatılır." dedi. Bir gazetecinin sabotaj olabilir mi ? sorusuna yanıt veren Vali Savaş, "Sabotaja ilişkin her hangi bir buluntu yok. Ama önümüzdeki günlerde bu ihtimaller de değerlendirilir. Yangın bölgesi civarında 3 köyümüz vardı. Bu köyleri etkileme ihtimaline karşılık tahliye için bütün tedbirleri aldık. Ancak şu andan itibaren tahliye ihtiyacı oluşmadı. Riski izole ettiğimiz anda yolu kullanıma açacağız" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.