Manisa'da Bugün

VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

GÜNDEM

Vergi Dairesi çalışanları tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da bir günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Manisa Vergi Dairesi önünde eylem yapan çalışanlar, davul zurna eşliğinde oynadılar.

Eyleme KESK MYK Üyesi Ali Kılıç, Türkiye Kamu-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa Genç, Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ali Gök, Türk Kamu-Sen Şube Başkan Yardımcısı Levent Altundaş da katıldı. Eylemle ilgili ilk basın açıklamasını yapan Türk Kamu-Sen Şube Başkan Yardımcısı Levent Altundaş, “Başta SGK, Türkiye İş Kurumu olmak üzere, kurumların yıllardır kazanılmış hakkı olan ikramiyeleri, ilave ek ödemeleri kaldırılmıştır. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, şimdide kamu çalışanı Devlet Memurlarının iş güvencelerine göz dikmiştir. Güvencesiz çalışma, taşeronlaşma, esnek istihdam, performansa dayalı ücret sistemi gibi kamu çalışanlarının asla kabul edemeyeceği yeni bir çalışma hayatı dayatılmıştır. Kamu çalışanları ile ilgili çalışmalarda, asla onların temsilcileri biz sendikaların görüş ve önerilerini dikkate almamakta. Siyasi iradede 'ben yaptım oldu' mantığı her daim hakim olmaktadır. Tüm sorunlar karşısında sorumlu sendikacılık gereği hak arayışımız hep sürecektir. Siyasi iradenin kamu çalışanlarının haklı taleplerini karşılayacağını, 666 Sayılı KHK’nın yarattığı hak kayıplarını bir an önce telafi edeceği umuduyla hepinize saygılar sunarım” dedi.
Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ali Gök ise “Kamu emekçilerinin iş güvencelerinin tartışılmaya başladığı, esnek çalışma performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldığı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte görevimizi gerçekleştiriyoruz. Kamu emekçileri yılbaşında aldığı maaşı ancak 3-4 aylık sürede alabilmekte, sonraki aylarda maaşları artan vergi dilimi oranları nedeniyle belirgin bir şekilde azalmaktadır. Kamuya yönelik kapsamlı saldırının son ayağı olan kamu personel sisteminin kökten değiştirilmesi, sadece kamu emekçilerinin değil, kamu hizmetinden yararlanan milyonlarca yurttaşı da doğrudan ilgilendirmektedir. AKP Hükümetinin yıllardır kesintisiz sürdüğü saldırılarına karşı tek tek iş yerlerindeki tüm emekçileri mücadele içinde birleşmeye, tüm emekçileri baskılara karşı birlik olmaya, haklarımıza ve geleceğimize yönelik muhtemel saldırılara karşı ortak hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.
Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.