Manisa'da Bugün

ZÜLFİKAR GÜRCAN KOLTUĞUNU KORUDU

GÜNDEM

 Manisa Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda Meclis Başkanvekilleri seçildi. AK Parti Grubu Meclis Başkanvekiliği için Zülfikar Gürcan’ı, MHP Grubu ise Mehmet Güzgülü’yü önerdi. Toplamda 88 oy kullanılırken Gürcan 44, Güzgülü ise 43 oy aldı. 1 oy ise boş olarak atıldı. İkinci Meclis Grup Başkanvekili ise MHP’li Cevdet Zurnacı oldu.

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı Katip Üyeliği seçimlerinde MHP grubunun yüzü gülerken, Meclis Başkan Vekilliği’nde AK Parti koltuğunu korudu.

GÜRCAN MECLİS BAŞKANVEKİLİ 

Meclis Başkan Vekilliği seçimlerinde AK Parti grubu Zülfikar Gürcan, MHP grubu ise Mehmet Güzgülü isimlerini divana taşıdı. 88 meclis üyesinin tercih yaptığı seçimlerde Gürcan 44, Güzgülü ise 43 oy aldı. Böylece birinci Meclis Başkan Vekili AK Parti grubundan Zülfikar Gürcan oldu.

İKİNCİ VEKİL MHP’DEN

İkinci Meclis Başkan Vekili seçiminde AK Parti Recep Çımat, MHP’yse Cevdet Zurnacı’yı aday gösterdi. 88 oy kullanılan seçimlerde 1 oy geçersiz sayılırken, MHP’li Cevdet Zurnacı 46, AK Partili Recep Çımat ise 41 oy aldı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin İkinci Meclis Başkan Vekili MHP’den Cevdet Zurnacı oldu.

BAŞKANLARIN 23 NİSAN ŞAKASI

Oyların açıklanması ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, “MHP’li Mehmet Güzgülü abimizi çok severim. Eğer aday ben olmasaydım kendisine oy verirdim. Ancak yine de Mehmet Güzgülü’nün seçilmediği için seviniyorum, eğer seçilseydi Başkanımızın yüzünü 2 ayda bir görürdük.” dedi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Bu güne kadar tüm meclis toplantılarını ben yönettim, bu koltukta olduğum sürece de yürüteceğim inşallah. Ama istersen 23 Nisan’da koltuğu sana devredebilirim.” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından meclise yarım saatlik ara verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.