Manisa'da Bugün
2015-02-23 01:29:30

MANİSASPOR DA DAHİL

23 Şubat 2015, 01:29

 Düşme hattındaki rakipleri Denizlispor’un 1 puanla ve Bucaspor’un ise puansız kapattığı haftada Manisaspor 7 maçtır yenilmeyen Adanaspor karşısında çok önemli bir maçı kazandı. Düşme hattında işler her geçen gün biraz daha karışacak. Orduspor’a herkes gitti gözüyle bakıyor. Orduspor dışında düşmeye yakın çok takım var. Bunların içine Manisaspor’da dahil. Ancak her takım kendi ipini kesecek. Üst üste kazanan takımların en altlardan gelip nerelere kadar yükseldiklerini hepimiz gördük. Bu ligde yenilmeyecek takım yok. En yakın örneği Samsunspor’un ligin zirvesinde yer alan Kayserispor’u 2-0’la geçtiğini hatırlatmak isterim.

O yüzden bu önemli galibiyetle ateş hattının dışına kendini averajla da olsa atan Manisaspor, Antalyaspor maçına kadar biraz rahat nefes alacak. Teknik heyet ve futbolcular, puan cetveline biraz daha iyimser bakacak. Yerel basın ve ulusal basın ayrı bir keyifle okunacak. 

Adanaspor maçının kazanılmasında ki en büyük faktör bana göre sahadaki mücadeleydi. Çok koşup, rakibini ısırırsan karşınızda kimse duramaz. Manisasporlu futbolcularda Adanaspor’a bunu yaptı. Çok iyi futbol sergilemese de iyi mücadele ettiklerinin altını çizmek gerek. 

Maçın genelinde Manisaspor rakibinden üstündü. İlk ve ikinci yarıda gelen iki gol Tarzanları biraz rahatlattı. Oyuncular daha özgüvenli oynadılar. 63.dakikada Melik’in kaydettiği gol herkese rahat nefes aldırdı derken, 87.dakikada Adanaspor’un gelen penaltı golü ve tabelada uzatmaların 5 dakika görünmesi biranda herkesi telaşa soktu. Manisaspor’un hocası Taner Taşkın bile saate baka baka, maçı bitiremedi. Kendi saati yetmedi, yedek kulübesindekilere saate bakın dedi. Çünkü kaybedilecek her puanın bundan sonra telafisi yok. 

Neyse ki korkulan olmadı ve Manisaspor sahadan zaferle ayrılmasını bildi. 

Şunu da unutmamak lazım, Ege ekibi sadece 1 maç kazandı. Bu Tarzanlar için yeni bir serinin başlangıcı olması dileğiyle. Tebrikler Manisaspor.. 

******************* 

Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcimiz Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Gaziemir maçına gidemedim. Çünkü aynı saatte Manisaspor’un kritik randevusunu tercih ettim. Ama eminim ki Belediyespor maçında Manisaspor maçından daha fazla seyirci vardı. Passolig ve diğer sebepler nedeniyle herkes hangi tercih kendisine yakın ise onu seçti. Sıkıntı yok.. her iki takımımızda kazandı. Büyükşehir Belediyespor bu sezon işi daha sıkı tutuyor. Olası bir hatanın pahalıya mal olacağını herkes biliyor. Yeşil-beyazlılar bu galibiyetle en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı 6’ya çıkardı. İşler böyle olunca da lider koltuğun sefasını sürmeye devam ediyor. Umarım kalan haftalarda bu sefa devam eder. Saygılar..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.