Manisa'da Bugün
2014-12-15 15:00:05

BÜLENT ARINÇ KONUŞTU AK PARTİLİLER DİLİNİ YUTTU

15 Aralık 2014, 15:00

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa’da öyle sözler etti ki AK Parti’de başta vekiller, pek çok kişi sanırım küçük dilini yutmuştur.

Bakan Arınç Ak Partili vekillerin eleştirdiği, Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesis projelerine tam destek verdi. Öyle böyle değil. Tam destek, yüzde yüz destek.

Hatta benim de geçen haftaki yazımda belirttiğim gibi “Çöpleri uzaya mı dökelim?” dedi.

İşte Bakan Arınç’ın katı atık bertaraf tesis projeleriyle ilgili o sözleri:

“AK Partili bir belediye başkanı olsaydı yine o adamlar meydana çıkar, meydanlarda çırılçıplak dolaşırlar, yine gösteri yaparlardı. Ama Cengiz Ergün’ü halk daha çok seviyor, onlar onu üzmek istememişler. İnşallah Uzunburun köyündeki bu tesis hayati bir tesis. Bunu yapmak zorundayız. Uzaya yapacak halimiz yok. Bu tesisler artık o kadar modern ki çevreye zarar vermiyor. Gittiği yere de değer katacak tesis bunlar. Bunları yapmamız lazım. İnşallah bunların takipçisi olacağız.”

***

Şimdi bu sözlerin üzerine AK Parti milletvekilleri ne diyebilir?

-Acaba Hüseyin Tanrıverdi şunu diyebilir mi?

-Hayır, Sayın Bakan Arınç da Sayın Çevre Bakanımız da bu işi bilmiyor. Ben biliyorum. Bu tesisler çevreye zarar veriyor. Ben Kula’ya çöplük yaptırmam mı diyecek?”

-Kula - Gökçeören’e gidip “Ben buraya gül bahçesi yapacağım!” diyen AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş “Bülent Ağabey bu işi bilmiyor” diyebilir mi?

Bunu hep birlikte göreceğiz. Gerçekten bu konu çok eğlenceli bir hal almaya başladı.

“HALKTAN ÇÖP VERGİSİ ALALIM!”

Bu tuhaf teklif Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubundan geldi. Hatta ısrar edip tartışmaya girdiler. İlla ki halktan çöp ve atık su bedeli alınsın, hatta bunu su faturalarına ekleyelim, dediler.

Mecliste sayıca azınlıkta ancak iktidar pozisyonundaki MHP grubu, bu konuya sıcak bakmadı.

Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, konuyla ilgili mevzuatı yutmuş. Çıktı bir açıklama yaptı. “Manisa’da katı atık bertaraf ve atık su arıtma tesisleri yok. O halde olmayan tesislerin giderleri için halktan ne diye vergi alacağız? Yönetmeliğin emrettiği bu vergiler Manisa’da toplanamaz”

AK Parti Grup Başkanvekili Zülfikar Gürcan da “Mevcut çöplükler vahşi depolama da olsa tesis sayılır. O yüzden halktan vergi toplamak zorundasınız.” dedi.

Bir an küçük dilimi yuttum. Kim iktidar? Kim muhalefet? Büyükşehir Belediyesi halktan çöp vergisi toplamak istese bile AK Parti grubunun karşı çıkması lazımdı. Ama gelin görün ki kazın ayağı öyle değil. Vallahi hayret ettim.

Neyse ki konu komisyona havale edildi. Ama önümüzdeki ay komisyondan nasıl bir karar gelir? İşin orası muamma. Çünkü mecliste olduğu gibi komisyonlarda da çoğunluk AK Parti’de.

İMARDA TABLO VAHİM

Manisa’da evler pahalı, kiralar el yakıyor. Müteahhitlerimiz iş bulabilmek için başka şehirlere kaçıyor.

1-Çünkü arsa pahalı.

2-Çünkü arsa miktarı az, talep yüksek.

3-Çözüm yeni bir imar planı.

Büyükşehir Başkanı Ergün’e sordum. “Yeni planlar ne zaman çıkacak? Halk bunaldı, inşaat sektörü ve bağlı iş kolları çöktü.”

Başkan süreci anlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüzbinlik planları bitirmiş, elli binlik planlar üzerine çalışıyor. Sonra sıra daha küçük ölçekli planlara gelecek. Daha sonra da 5 binlik planlar büyükşehir

meclisinden geçecek. Sonra binlik planlar ilçe meclislerinden geçecek. İlçe meclislerinden geçen nihai planlar tekrar büyükşehir meclisinde oylanacak.

Uzun sözün kısası her şey tıkır tıkır işlese bile 3 – 4 yıldan önce Manisa’da yeni imar planı olmayacak.

En basit kararları 3 ay 5 ay komisyonlarda bekleten büyükşehir meclisi bu işleri nasıl hızlı yapabilir? Hiç umutlu değilim.

Bu çok vahim bir tablo. Vay vatandaşın haline.

Görülen o ki geçen yılki imar ve revizyon imar planlarının reddedilmesi, Manisa’ya çok şey kaybettirmiş. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.