Manisa'da Bugün
2014-08-18 22:16:11

MANİSASPOR LİGE HAZIR MI?

18 Ağustos 2014, 22:16

 Kartepe kampını bugün noktalayan Tarzanların ligde nasıl bir performans sergileyeceğini herkes merak ediyor. Uzun bir aradan sonra Manisaspor’u yeni sezon öncesi Kartepe kampında izleme fırsatı buldum. Kolay değil geçtiğimiz sezon ki as kadrosundan neredeyse kimse kalmamış ve yeni bir yapılanmayla yola çıkmaya hazırlanan siyah-beyazlıların işi kolay değil. Kamp dönemi boyunca oynadığı hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alamayan Manisaspor’un en büyük sıkıntısı sakatlıklar. Çünkü eski ve yeni sakatlık yaşayan isimlerle Teknik Direktör Tahir Karapınar bir arada hiç çalışamadı. Tahir hocanın kağıt üzerinde onbiri yeni gelecek isimlerle hazır.

Ancak sahada bu isimlerin neredeyse yarısı yok. Bunun üstüne transfer edilecek isimler de takımla kamp dönemi yaşamayacak olması Manisaspor’un en büyük handikapı. Takımlarda sezon öncesi teknik heyetler bu durumu çok da sevmez. İster ki transferler tamamlansın, kadrosu bir arada çalışıp maçlar yapsın ve tam kadro ligin ilk haftasında oynayacağı müsabakaya hazır çıksın.

Kartepe’de birkaç tecrübeli ismi kenara koyarsanız, Manisaspor U21 Takımı otelde kamp yapıyor diyebilirsiniz.

Gençlerin durumu

Gencecik pırıl pırıl yeni isimler Türk futboluna kazandırılmaya hazırlanıyor. Oğuzhan Kayar, Galatasaray’da yaşadığı 6 aylık süreçte üstüne koyarak geri dönmüş. Kiralık olmasına rağmen Manisaspor’a fayda sağlayacak bir isim.

Oğuzhan Palaz, Kaan Aşmaz, Gökhan Sazdağı ve Melik gibi genç isimler takımın içinde ‘ben buradayım’ diyor. Kudret Kanoğlu’nu da sol açıkta yetersiz buldum. Topu alıp gitmeyi çok seviyor ancak hataları çok. PTT 1.Lig’de bu tür hataları affetmezler. Hazırlık maçlarında tüm oyuncular Teknik Direktör Tahir Karapınar’ın gözünde yokluk içinde joker gibi ve her mevki de oynamaya aday. Manisaspor yönetimi kaleci, sol bek, orta saha ve forvet için temaslarını sürdürüyor.

Maddi imkansızlıklar

Sportif Direktör Erman Güraçar kısa zamanda transferi noktalamak istiyor. Maddi imkansızlıklar sürecin işleyişini yavaşlatıyor. Manisasporlu taraftarların bu süreçte takımlarına vereceği en büyük destek ‘sabır’ olacaktır. Genç ve tecrübeli isimlerin kaynaşması biraz zaman alacak gibi. Ligin başlamasına iki hafta kaldı. Manisaspor lige hazır mı derseniz KOCAMAN BİR HAYIR. Çünkü Tarzan sakata geldi. Tüm oyuncuların bir arada sahada olduğu Manisaspor’un gerçek gücünü görmeye daha zaman var.

Bunları okurken de kimse karamsarlığa kapılmasın. Gerçekleri bilin, şişirme haberlerle kafanızdaki Manisaspor’un hedefini çok da yükseltmeyin istedim. Saygılar…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.