Manisa'da Bugün
2014-09-02 12:58:29

"YENİ TÜRKİYE" BU YEMİNLE Mİ?

02 Eylül 2014, 12:58

 Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 yıl 13 gün süren Ak Parti Genel Başkanlık vazifesi sona erdi. Erdoğan, Arena Spor Salonu'nda düzenlenen Ak Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde şöyle konuştu: "Meydanlarda görüşeceğiz. 81 vilayette belediyeleri, belediyelerimizi, valiliklerimizi ziyaret ederken görüşeceğiz." Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Adalet ve Kalkınma Partisi'ni, yani aşkımı, sevdamı, tutkumu, kavgamı da önce Allah'a, sonra sizlere emanet ediyorum." diyerek 'emaneti' 1382 delegenin oyu ile Ahmet Davutoğlu'na devretti. Davutoğlu, teslim aldığı emanetin bilincinde olarak yaptığı konuşmada, "Bu kadrolar Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte bu yolda yürüyecektir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan el ele omuz omuza yürüyeceğiz." dedi. Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun kongredeki söylemleri çeşitli çevrelerce "2015 seçim kampanyasının" başladığının işareti olarak yorumlandı.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için TBMM'de düzenlenen yemin töreni öncesi olaylar çıktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e usül yönünden itirazı olduğunu belirtip söz istedi. Çiçek'in bunu kabul etmemesi üzerine, elindeki Meclis İç Tüzük kitabını fırlatarak beraberindeki CHP milletvekilleri ile genel kurul salonunu terk etti. Engin Altay'ın bu sırada "meclis yasalara göre yönetilir" dediği duyuldu. MHP ise tabanından gelen itirazlara kulak tıkayıp genel kurulda yerini aldı. CHP milletvekillerinin protestosu sonrası genel kurul salonuna gelen Erdoğan, Cumhurbaşkanı yeminini etti. Yemin metni şöyle; "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim." Yazımızın bu bölümünü cevabı zor olmayan bir soru ile bitirelim. Sizce Tayyip Erdoğan ettiği yemine sadık kalacak mı?

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan 62. hükümette 'çözüm süreci' açısından kritik bir değişiklik yapıldı. Hükümetin 2009 yılından bu yana sürdürdüğü açılımın mimarı olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kabine dışı kaldı. Yeni Bakanlar Kurulu listesinin açıklanması sonrası Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Yalçın Akdoğan arasında yaşanan 'yeni yetme' polemiği yeniden gündeme geldi. Eski kuşak Ak Parti'liler ile yeni kuşak Ak Parti'liler arasında uyum sorunu yaşanıp yaşanmayacağı şimdiden merak konusu oldu.

30 Ağustos zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde, Ordumuzun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığı ve şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olarak kayda geçen büyük zafer, yüce milletimiz için birlik ve beraberlik duygusunun ve bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olmuştur. Hepimize kutlu olsun! Türk Milleti'nin yaratıcılığı ve azmi büyük bir güçtür. Geleceğe dair ümidinizi asla kaybetmeyin! Son olarak sizinle vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’dan bir dörtlük paylaşmak istiyorum.

Feryâd ile kurtulması me'mûl ise haykır!
Yok yok! Hele azmindeki zincirleri bir kır!
"iş bitti... Sebâtın sonu yoktur!" deme; yılma.
Ey millet-i merhûme, sakın ye'se kapılma.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.